Lazac mandulás bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 600 g fagyasztott vadlazac filé
  • 50 g kukoricadara
  • 2 tojás
  • 25 g szeletelt mandula
  • 200 g sajt
  • 500 ml főzőtejszín
  • 400 g szeletelt csiperke (konzerv is lehet)
  • frissen őrölt bors
  • 100 g (prágai) sonka (szeletelt)
  • friss salátakeverék

Elkészítése:

A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük a tejszínnel, egy kis borssal ízesítjük, lefedjük, majd hűtőbe rakjuk.

A halat a kukoricadarába beleforgatjuk, majd a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg.

Bő, forró olajban megsütjük.

A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk és salátával díszítjük.