Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás túrós csuszával recept

Harcsapaprikás túrós csuszával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 db harcsa filé
    • 50 dkg füstölt szalonna
    • 50 dkg csuszatészta
    • 2 fej vöröshagyma
    • liszt
    • bors
    • pirospaprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 zöld paprika
    • 50 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá.

    Míg sül a szalonna, forraljunk vizet. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük.

    A kifőtt csuszát meglocsoljuk a szalonna zsírjának felével, majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével, esetleg sózhatjuk is – ez ízlés függő.

    Egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk.
    Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, a borsot, a sót és az őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük.

    A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 10 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még, majd meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval és borssal.

    Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halat, és kb. 5 percig főzzük. A megmaradt fűszeres liszt, víz és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, majd tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.

    A harcsapaprikás túrós csuszával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 258 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá