Harcsapaprikás kapros túrógombóccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Paprikáshoz:
- 60 dkg harcsa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál olaj
- 2 koktél paradicsom
- 1 paprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- só, bors ízlés szerint
Gombóchoz:
- 25 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál búzadara
- só
- egy csokor friss kapor
Elkészítése:
A hagymát, a paradicsomot, a paprikát, harcsát nagyobb kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd együtt tovább pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt harcsát és ezzel is összekeverjük. Visszatesszük a tűzre és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön készre főzzük.
Arra figyeljünk, hogy a halat ne főzzük szét!
A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel és a harcsa paprikásra öntjük. Összeforraljuk és kész is.
Amíg fő a harcsa, addig elkészítjük a gombócokat. Egy nagyobb edényben vizet forralunk.
A túrót villával összetörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és felaprított kaprot, majd jól összekeverjük.
Ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából és a forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük.
Tálalásnál a túrógombócokat meghitnjük friss kaporral.