Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával recept

Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A harcsapaprikáshoz:

    • 1 kg szürke harcsa szelet
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek őrölt paprika
    • őrölt bors
    • 2 dl vörösbor
    • 1ek zsír

    A galuskához:

    • liszt
    • tojás
    • ½ cs kapor
    • 10 dkg juhtúró
    • 2-3 ek tejföl

    Elkészítése:
    Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.

    Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors. Felöntjük 2 dl vörösborral és fedő alatt 30 percig pároljuk.

    Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.

    30 perc leteltével az alapba tesszük a hal szeleteket, keverni nem szabad csak rázogatni 10 perc főzés után behabarjuk és összeforraljuk.
    A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, a galuskára önjük és átforgatjuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.

    Sztori: Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá