Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz:
- 1 kg szürke harcsa szelet
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek őrölt paprika
- só
- őrölt bors
- 2 dl vörösbor
- 1ek zsír
A galuskához:
- liszt
- tojás
- ½ cs kapor
- 10 dkg juhtúró
- 2-3 ek tejföl
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.
Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors. Felöntjük 2 dl vörösborral és fedő alatt 30 percig pároljuk.
Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.
30 perc leteltével az alapba tesszük a hal szeleteket, keverni nem szabad csak rázogatni 10 perc főzés után behabarjuk és összeforraljuk.
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, a galuskára önjük és átforgatjuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.
Sztori: Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.