Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz:
A galuskához:
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.
Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors. Felöntjük 2 dl vörösborral és fedő alatt 30 percig pároljuk.
Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.
30 perc leteltével az alapba tesszük a hal szeleteket, keverni nem szabad csak rázogatni 10 perc főzés után behabarjuk és összeforraljuk.
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, a galuskára önjük és átforgatjuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.
Sztori: Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.