Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával

Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz:

  • 1 kg szürke harcsa szelet
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek őrölt paprika
  • őrölt bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1ek zsír

A galuskához:

  • liszt
  • tojás
  • ½ cs kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 2-3 ek tejföl

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.

Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors. Felöntjük 2 dl vörösborral és fedő alatt 30 percig pároljuk.

Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.

30 perc leteltével az alapba tesszük a hal szeleteket, keverni nem szabad csak rázogatni 10 perc főzés után behabarjuk és összeforraljuk.
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, a galuskára önjük és átforgatjuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.

Sztori: Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.