Halfasírt joghurtos-majonézes reteksalátával recept

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 40 dkg alaszkai tőkehalfilé (mirelit)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma apróra reszelve
- ízlés szerint petrezselyem (elhagyható)
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 1 ek (olíva)olaj a sütéshez
Salátához:
- 1 csomag hónapos retek
- 2-3 jégsaláta levél
- 2 ek natúr joghurt
- 2 ek majonéz
- 1-2 csepp mustár
- csipet bors
- fél csipet só
Elkészítése:
A halfilét kiolvasztom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Az olajat felforrósítom és a halszeletek mindkét oldalát elősütöm rajta.
A hagymát megtisztítom, felaprítom, a petrezselymet is apróra vágom. Az átsült halat egy mélyebb edénybe teszem és a többi hozzávalóval együtt, kézzel alaposan összegyúrom. Ha szükséges, lehet hozzá szórni még egy kevés zsemlemorzsát, hogy könnyebben formázható legyen.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek. A halhúsos masszából pingpong labda nagyságú golyókat formálok, picit ellapítom, majd a tepsire teszem.
200 fokos sütőben pirosra sütöm a fasírtokat.
A salátához a joghurtot és a majonézt egy tálkába teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt (tényleg csak 1-2 csepp legyen, ha ennél több, teljesen elrontja az összhatást!) és jól elkeverem. A retket megtisztítom, megmosom, felnegyedelem és a joghurtos alapba forgatom. A jégsaláta leveleket összedarabolom, majd azt is a salátába keverem.
Nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »