Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halfasírt joghurtos-majonézes reteksalátával recept

Halfasírt joghurtos-majonézes reteksalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírthoz:

    • 40 dkg alaszkai tőkehalfilé (mirelit)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csipet só
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma apróra reszelve
    • ízlés szerint petrezselyem (elhagyható)
    • 3-4 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek (olíva)olaj a sütéshez

    Salátához:

    • 1 csomag hónapos retek
    • 2-3 jégsaláta levél
    • 2 ek natúr joghurt
    • 2 ek majonéz
    • 1-2 csepp mustár
    • csipet bors
    • fél csipet só

    Elkészítése:

    A halfilét kiolvasztom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.

    Az olajat felforrósítom és a halszeletek mindkét oldalát elősütöm rajta.

    A hagymát megtisztítom, felaprítom, a petrezselymet is apróra vágom. Az átsült halat egy mélyebb edénybe teszem és a többi hozzávalóval együtt, kézzel alaposan összegyúrom. Ha szükséges, lehet hozzá szórni még egy kevés zsemlemorzsát, hogy könnyebben formázható legyen.

    Egy tepsit sütőpapírral kibélelek. A halhúsos masszából pingpong labda nagyságú golyókat formálok, picit ellapítom, majd a tepsire teszem.

    200 fokos sütőben pirosra sütöm a fasírtokat.

    A salátához a joghurtot és a majonézt egy tálkába teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt (tényleg csak 1-2 csepp legyen, ha ennél több, teljesen elrontja az összhatást!) és jól elkeverem. A retket megtisztítom, megmosom, felnegyedelem és a joghurtos alapba forgatom. A jégsaláta leveleket összedarabolom, majd azt is a salátába keverem.

    Nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá