Halfasírt joghurtos-majonézes reteksalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 40 dkg alaszkai tőkehalfilé (mirelit)
  • 2 tojás
  • 2 csipet só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma apróra reszelve
  • ízlés szerint petrezselyem (elhagyható)
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek (olíva)olaj a sütéshez

Salátához:

  • 1 csomag hónapos retek
  • 2-3 jégsaláta levél
  • 2 ek natúr joghurt
  • 2 ek majonéz
  • 1-2 csepp mustár
  • csipet bors
  • fél csipet só

Elkészítése:

A halfilét kiolvasztom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.

Az olajat felforrósítom és a halszeletek mindkét oldalát elősütöm rajta.

A hagymát megtisztítom, felaprítom, a petrezselymet is apróra vágom. Az átsült halat egy mélyebb edénybe teszem és a többi hozzávalóval együtt, kézzel alaposan összegyúrom. Ha szükséges, lehet hozzá szórni még egy kevés zsemlemorzsát, hogy könnyebben formázható legyen.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelek. A halhúsos masszából pingpong labda nagyságú golyókat formálok, picit ellapítom, majd a tepsire teszem.

200 fokos sütőben pirosra sütöm a fasírtokat.

A salátához a joghurtot és a majonézt egy tálkába teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt (tényleg csak 1-2 csepp legyen, ha ennél több, teljesen elrontja az összhatást!) és jól elkeverem. A retket megtisztítom, megmosom, felnegyedelem és a joghurtos alapba forgatom. A jégsaláta leveleket összedarabolom, majd azt is a salátába keverem.

Nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel.