Gombás harcsapaprikás recept

Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsa (filé)
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 dl száraz fehérbor
- 350 g tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- őrölt chili ízlés szerint
Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.
Felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül. Sűrűn megkeverjük.
Ezután rászórjuk a pirospaprikát, és beleaprítjuk a paradicsomot, felöntjük borral, és fedő alatt főzzük.
Közben a halat 2-3 centis kockákra vágjuk, és ha a paradicsom is szétfőtt, a gombás alaphoz adjuk. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.
A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel, kevés forró szaftot merünk bele, összekeverjük, majd visszaöntjük a halhoz. Óvatosan keverjük, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzzük.
Tipp:
Leginkább nokedli, vagy túrós csusza illik hozzá, de kifőtt tésztával is tálalható.
A gombás harcsapaprikás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »