Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével recept

Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • tengeri halfilé
    • tengeri só
    • szárított citromhéj
    • rozmaring
    • fehérbors
    • mustármag keverékét tartalmazó fűszersó
    • étolaj
    • vaj

    A salátához:

    • lila káposzta
    • káposzta
    • sárgarépa
    • lila hagyma

    A párolt körtéhez:

    • 2 körte
    • 1 dl bor
    • 1 dl víz
    • forralt bor fűszerkeverék
    • szorbit, vagy cukor

    Elkészítése:

    A salátával kezdtem. A hámozóval hosszú, vékony szeleteket vágok, majd késsel hosszában vékonyan felcsíkozom. Így zöldségspagettit kapok. A káposzta, lila káposzta és sárgarépa keverékét csak enyhén megsóztam, egy lila hagymát csíkoztam bele, és meglocsoltam kevés almaecettel, és olíva olajjal.

    Ezután következett a forralt borban párolt körte. A körtéket meghámoztam, hosszában kettévágtam, majd az 1 dl borhoz hozzáadtam az 1 dl vizet, a forralt bor fűszerkeveréket, és 1 kanál szorbitot (cukorpótló). Ebben a keverékben főztem lassú tűzön kb. 15 percig a körtéket.

    A hal készítése következett. Tengeri sót, szárított citromhéjat, rozmaringot, fehérborsot, mustármagot tartalmazó fűszermalmot használtam. (Ennek hiányában a fent felsorolt fűszereket keverjük össze.)

    A fűszereket rászórtam a halra, és egy kis vajjal sütőben, alacsony hőfokon fél órán keresztül, amolyan meleg marinádban pácolódtak a halfilék.

    Ezután rövid idő alatt serpenyőben még átpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá