Hozzávalók:
A salátához:
A párolt körtéhez:
Elkészítése:
A salátával kezdtem. A hámozóval hosszú, vékony szeleteket vágok, majd késsel hosszában vékonyan felcsíkozom. Így zöldségspagettit kapok. A káposzta, lila káposzta és sárgarépa keverékét csak enyhén megsóztam, egy lila hagymát csíkoztam bele, és meglocsoltam kevés almaecettel, és olíva olajjal.
Ezután következett a forralt borban párolt körte. A körtéket meghámoztam, hosszában kettévágtam, majd az 1 dl borhoz hozzáadtam az 1 dl vizet, a forralt bor fűszerkeveréket, és 1 kanál szorbitot (cukorpótló). Ebben a keverékben főztem lassú tűzön kb. 15 percig a körtéket.
A hal készítése következett. Tengeri sót, szárított citromhéjat, rozmaringot, fehérborsot, mustármagot tartalmazó fűszermalmot használtam. (Ennek hiányában a fent felsorolt fűszereket keverjük össze.)
A fűszereket rászórtam a halra, és egy kis vajjal sütőben, alacsony hőfokon fél órán keresztül, amolyan meleg marinádban pácolódtak a halfilék.
Ezután rövid idő alatt serpenyőben még átpirítjuk.