Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • tengeri halfilé
  • tengeri só
  • szárított citromhéj
  • rozmaring
  • fehérbors
  • mustármag keverékét tartalmazó fűszersó
  • étolaj
  • vaj

A salátához:

  • lila káposzta
  • káposzta
  • sárgarépa
  • lila hagyma

A párolt körtéhez:

  • 2 körte
  • 1 dl bor
  • 1 dl víz
  • forralt bor fűszerkeverék
  • szorbit, vagy cukor

Elkészítése:

A salátával kezdtem. A hámozóval hosszú, vékony szeleteket vágok, majd késsel hosszában vékonyan felcsíkozom. Így zöldségspagettit kapok. A káposzta, lila káposzta és sárgarépa keverékét csak enyhén megsóztam, egy lila hagymát csíkoztam bele, és meglocsoltam kevés almaecettel, és olíva olajjal.

Ezután következett a forralt borban párolt körte. A körtéket meghámoztam, hosszában kettévágtam, majd az 1 dl borhoz hozzáadtam az 1 dl vizet, a forralt bor fűszerkeveréket, és 1 kanál szorbitot (cukorpótló). Ebben a keverékben főztem lassú tűzön kb. 15 percig a körtéket.

A hal készítése következett. Tengeri sót, szárított citromhéjat, rozmaringot, fehérborsot, mustármagot tartalmazó fűszermalmot használtam. (Ennek hiányában a fent felsorolt fűszereket keverjük össze.)

A fűszereket rászórtam a halra, és egy kis vajjal sütőben, alacsony hőfokon fél órán keresztül, amolyan meleg marinádban pácolódtak a halfilék.

Ezután rövid idő alatt serpenyőben még átpirítjuk.