Füstölt halkrém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 füstölt hal (én makrélát használtam)
- 1 szál újhagyma
- fél lime vagy citrom leve
- 1 natúr sajtkrém (én a sima tejszíneset használtam)
- 1 ek tejszínes torma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A makréláról eltávolítjuk a bőrét és a szálkákat.
A hagymát felkarikázzuk, a halat kisebb darabokra tépkedjük össze.
Késes robotgépbe rakjunk bele minden alapanyagot. Forgassuk össze az alapanyagokat a robotgéppel addig, amíg szép sima krémet nem kapunk.
A krémet tegyük steril üvegekbe, majd hűtőszekrénybe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Ha véletlenül van otthon szardella olajban, egy fél evő kanálnyiit bele lehet tenni az olajból, amiben a szardella volt, pikáns lesz tőle az elkészült halkrém. Steril üvegben a hűtőben 2 hétig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.