Füstölt halkrém recept

Hozzávalók:
- 2 füstölt hal (én makrélát használtam)
- 1 szál újhagyma
- fél lime vagy citrom leve
- 1 natúr sajtkrém (én a sima tejszíneset használtam)
- 1 ek tejszínes torma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A makréláról eltávolítjuk a bőrét és a szálkákat.
A hagymát felkarikázzuk, a halat kisebb darabokra tépkedjük össze.
Késes robotgépbe rakjunk bele minden alapanyagot. Forgassuk össze az alapanyagokat a robotgéppel addig, amíg szép sima krémet nem kapunk.
A krémet tegyük steril üvegekbe, majd hűtőszekrénybe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Ha véletlenül van otthon szardella olajban, egy fél evő kanálnyiit bele lehet tenni az olajból, amiben a szardella volt, pikáns lesz tőle az elkészült halkrém. Steril üvegben a hűtőben 2 hétig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »