Filézett, rántott ponty petrezselymes pirított gombával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 nagyobb filézett pontyszelet
- só, bors
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 6 dl olaj
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél aprítva
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A halat lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só kivegye a vizet a halból.
Addig elkészítjük a gombát. A gombát megtisztítjuk és vastagbab szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát félfőre, a petrezselymet apróra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a gombát és együtt tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel rövid idő alatt készre piritjük és közben sózzuk, borsozzuk.
A halat fűszerezzük borssal és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük ki.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.