Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Filézett, rántott ponty petrezselymes pirított gombával recept

Filézett, rántott ponty petrezselymes pirított gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb filézett pontyszelet
    • só, bors
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 6 dl olaj
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 1 nagy csokor petrezselyemlevél aprítva
    • 1 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A halat lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só kivegye a vizet a halból.

    Addig elkészítjük a gombát. A gombát megtisztítjuk és vastagbab szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát félfőre, a petrezselymet apróra vágjuk.

    Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a gombát és együtt tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel rövid idő alatt készre piritjük és közben sózzuk, borsozzuk.

    A halat fűszerezzük borssal és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá