Filézett, rántott ponty petrezselymes pirított gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb filézett pontyszelet
- só, bors
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 6 dl olaj
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél aprítva
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A halat lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só kivegye a vizet a halból.
Addig elkészítjük a gombát. A gombát megtisztítjuk és vastagbab szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát félfőre, a petrezselymet apróra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a gombát és együtt tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel rövid idő alatt készre piritjük és közben sózzuk, borsozzuk.
A halat fűszerezzük borssal és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »