Filézett, rántott ponty recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb filézett ponty szelet
- só, bors
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 6 dl olaj
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél aprítva
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A halat lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só kivegye a vizet a halból.
Addig elkészítjük a gombát. A gombát megtisztítjuk, vastagbab szeletekre vágjuk. A hagymát félfőre, a petrezselymet apróra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük só nélkül. Ráhalmozzuk a szeletelt gombát és együtt tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel és készre piritjük közben sózzuk, borsozzuk.
A halat fűszerezzük borssal és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »