Egyben sült ponty burgonyapürével recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 db egész (fej nélküli) tisztított ponty
- 2 citrom
- 20 dkg szeletelt bacon
- só
- 1 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
Elkészítése:
A tisztított pontyot a gerincinél hosszában félbe vágjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd néhány szelet bacont teszünk a tepsibe. Erre ráhelyezzük a pontyot, megsózzuk és a tetejére a maradék bacon szeleteket és citrom szeleteket helyezünk.
Kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázzuk. Sütőbe helyezzük és kb 10 percig a fólia alatt sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és visszatesszük a halat a sütőbe.
Addig sütjük, ameddig a bőre ropogós nem lesz, a hús el nem válik a gerinc csonttól.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.