Egyben sült ponty burgonyapürével recept
Hozzávalók:
- 1 db egész (fej nélküli) tisztított ponty
- 2 citrom
- 20 dkg szeletelt bacon
- só
- 1 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
Elkészítése:
A tisztított pontyot a gerincinél hosszában félbe vágjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd néhány szelet bacont teszünk a tepsibe. Erre ráhelyezzük a pontyot, megsózzuk és a tetejére a maradék bacon szeleteket és citrom szeleteket helyezünk.
Kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázzuk. Sütőbe helyezzük és kb 10 percig a fólia alatt sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és visszatesszük a halat a sütőbe.
Addig sütjük, ameddig a bőre ropogós nem lesz, a hús el nem válik a gerinc csonttól.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









