Egyben sült ponty burgonyapürével recept

Hozzávalók:
- 1 db egész (fej nélküli) tisztított ponty
- 2 citrom
- 20 dkg szeletelt bacon
- só
- 1 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
Elkészítése:
A tisztított pontyot a gerincinél hosszában félbe vágjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd néhány szelet bacont teszünk a tepsibe. Erre ráhelyezzük a pontyot, megsózzuk és a tetejére a maradék bacon szeleteket és citrom szeleteket helyezünk.
Kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázzuk. Sütőbe helyezzük és kb 10 percig a fólia alatt sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és visszatesszük a halat a sütőbe.
Addig sütjük, ameddig a bőre ropogós nem lesz, a hús el nem válik a gerinc csonttól.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »