Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós rizseshús recept

Zöldborsós rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 csirkemell filé
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 dl zöldborsó
    • 3 dl rizs
    • 1 tyúkhús leveskocka
    • ízlés szerint só, őrölt bors, chili pehely

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet.

    Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, meghintjük a fűszerekkel és felöntjük 9 dl vízzel.

    Forrás után lassan főzzük míg puha lesz a hús, ezután hozzáöntjük a megmosott rizst és a zöldborsót. Rövid főzés után, mikor már alig van leve tűzről levéve lefedjük és megvárjuk, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a vizet.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá