Zöldborsós rizseshús recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csirkemell filé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl zöldborsó
- 3 dl rizs
- 1 tyúkhús leveskocka
- ízlés szerint só, őrölt bors, chili pehely
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet.
Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, meghintjük a fűszerekkel és felöntjük 9 dl vízzel.
Forrás után lassan főzzük míg puha lesz a hús, ezután hozzáöntjük a megmosott rizst és a zöldborsót. Rövid főzés után, mikor már alig van leve tűzről levéve lefedjük és megvárjuk, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a vizet.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









