Zöldborsós rizseshús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csirkemell filé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl zöldborsó
  • 3 dl rizs
  • 1 tyúkhús leveskocka
  • ízlés szerint só, őrölt bors, chili pehely

Elkészítése:

A hagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet.

Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, meghintjük a fűszerekkel és felöntjük 9 dl vízzel.

Forrás után lassan főzzük míg puha lesz a hús, ezután hozzáöntjük a megmosott rizst és a zöldborsót. Rövid főzés után, mikor már alig van leve tűzről levéve lefedjük és megvárjuk, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a vizet.

Jó étvágyat!