Zelleres-sajtos gomba recept
Hozzávalók:
- 1 csomag erdei gombakrémleves
- 5-6 ek tejföl
- ízlés szerint zellerzöld
- 50-60 dkg szeletelt csiperke (fagyasztottat használtam)
- ízlés szerint reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint újburgonya
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
Egy serpenyőben zsírt hevítünk és az aprított hagymákat elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket és néhány percig pároljuk. Mivel fagyasztott gombát használtam így kevesebb idő kellett, viszont több levet engedett, ami nem baj, mert a levesporhoz úgyis kell.
A burgonyát megmossuk, daraboljuk és némi zsír és só kíséretében egy tepsiben megsütjük.
Amíg a gomba és a burgonya készül, felaprítjuk a zellerzöldjét (petrezselyem híján) és a levesport elkeverjük a tejföllel. Hozzáöntjük a gombához és felforraljuk.
A zellerzöldből adunk a burgonyához és a gombához is. A reszelt sajtot is elkeverjük benne és melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »