Zelleres-sajtos gomba recept

Hozzávalók:
- 1 csomag erdei gombakrémleves
- 5-6 ek tejföl
- ízlés szerint zellerzöld
- 50-60 dkg szeletelt csiperke (fagyasztottat használtam)
- ízlés szerint reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint újburgonya
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
Egy serpenyőben zsírt hevítünk és az aprított hagymákat elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket és néhány percig pároljuk. Mivel fagyasztott gombát használtam így kevesebb idő kellett, viszont több levet engedett, ami nem baj, mert a levesporhoz úgyis kell.
A burgonyát megmossuk, daraboljuk és némi zsír és só kíséretében egy tepsiben megsütjük.
Amíg a gomba és a burgonya készül, felaprítjuk a zellerzöldjét (petrezselyem híján) és a levesport elkeverjük a tejföllel. Hozzáöntjük a gombához és felforraljuk.
A zellerzöldből adunk a burgonyához és a gombához is. A reszelt sajtot is elkeverjük benne és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »