Túrós smarni recept

Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 7 dkg búzadara
- 2 ek finomliszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 40 dkg magozott mirelit szilva
- 10 dk cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 cl rum
- 1/2 mk fahéj
- 3-4 szegfűszeg
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük ,majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt és a reszelt citromhéjat is, majd a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
Egy 23*34 cm-es tepsit vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben megsütjük.
A fele szilvát 3 dl vízben feltesszük főni a fahéjjal ,szegfűszeggel, cukorral és rummal. Amikor megfőtt a szilva, leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk belőle. Egy botmixerrel pürésítjük. A keményítőt a lével kikeverjük és hozzáadjuk a kipürésített szilvához. Összeforraljuk a megmaradt szilva szemekkel. Ha kész a smarni, összetörjük és szilvaöntettel kínáljuk.
Nagyon finom desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »