Túrós smarni recept

Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 7 dkg búzadara
- 2 ek finomliszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 40 dkg magozott mirelit szilva
- 10 dk cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 cl rum
- 1/2 mk fahéj
- 3-4 szegfűszeg
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük ,majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt és a reszelt citromhéjat is, majd a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
Egy 23*34 cm-es tepsit vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben megsütjük.
A fele szilvát 3 dl vízben feltesszük főni a fahéjjal ,szegfűszeggel, cukorral és rummal. Amikor megfőtt a szilva, leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk belőle. Egy botmixerrel pürésítjük. A keményítőt a lével kikeverjük és hozzáadjuk a kipürésített szilvához. Összeforraljuk a megmaradt szilva szemekkel. Ha kész a smarni, összetörjük és szilvaöntettel kínáljuk.
Nagyon finom desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »