Túrós smarni recept
Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 7 dkg búzadara
- 2 ek finomliszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 40 dkg magozott mirelit szilva
- 10 dk cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 cl rum
- 1/2 mk fahéj
- 3-4 szegfűszeg
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük ,majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt és a reszelt citromhéjat is, majd a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
Egy 23*34 cm-es tepsit vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben megsütjük.
A fele szilvát 3 dl vízben feltesszük főni a fahéjjal ,szegfűszeggel, cukorral és rummal. Amikor megfőtt a szilva, leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk belőle. Egy botmixerrel pürésítjük. A keményítőt a lével kikeverjük és hozzáadjuk a kipürésített szilvához. Összeforraljuk a megmaradt szilva szemekkel. Ha kész a smarni, összetörjük és szilvaöntettel kínáljuk.
Nagyon finom desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










