Túrókrémmel töltött bagett recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Túrókrém:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
- tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- maréknyi mazsola
Továbbá:
- 2 bagett vagy 6 kifli
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit. Annyi tejföllel készítsük, hogy könnyen beletölthető legyen a bagettbe vagy kiflibe.
A bagettek két végét vágjuk le (én rögtön megeszem), majd osszuk három egyenlő részre. Ezután szedjük ki a belsejét és keverjük bele a túrókrémbe (ha emiatt száraznak tűnik a krém, adjunk hozzá még tejfölt).
Öntsük a tejet és a cukrot egy edénybe, keverjük össze, majd alaposan mártsuk bele az üres bagetteket. Mindegyiket töltsük meg a krémmel és egy vajjal kikent hőálló jénaiba vagy tepsibe rakosgassuk egymás mellé.
Hagyjunk a krémből egy-két kanállal, keverjük össze ugyanannyi kanál tejjel és ezzel öntsük le a tepsibe rakott bagetteket vagy kifliket.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pont annyira sült meg (sütőfüggő!), hogy kívül enyhén ropogós, belül jó krémes maradt ez a finom desszert.
Jó étvágyat nektek!
Tipp:
Bagettel készítettem, mert előző napról maradt, ami sajnos már elég száraznak tűnt a reggelihez…de kiflivel is nagyon finom! Ha a kifli mellett döntesz: miután levágtad a végeit, egy fakanál nyelével nagyon egyszerűen ki tudod “tuszkolni” a belsejét!