Tortilla csirkemájjal és zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tortillához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1,5 dl langyos víz
- 3 ek (olíva)olaj
- 6 g sütőpor
A töltelékhez:
- 1/2 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 tk házi darált paprikakrém
- 1 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
- 2 ek zsír
A feltéthez:
- 2 piros paprika
- 2 zöld paprika
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A tortilla hozzávalóit egy tálba tesszük. Összegyúrjuk és fél órát pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát felaprítjuk és a zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórjuk és fedő alatt pár percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.
Amikor majdnem kész, akkor tesszük rá a paprikakrémet. Só nem kellett rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
A zöldségeket felaprítjuk.
A pihentetett tésztát 6 részre osztjuk. Mind a 6 darabot egyenként kör alakúra nyújtjuk.
Egy teflon serpenyőt felforrósítunk (zsiradék nem kell alá!) és egyenként a tésztalapokat megsütjük. Két perc alatt az egyik felét (szépen felhólyagosodik), majd átfordítjuk és további 1-2 perc alatt készre sütjük a másik oldalát is.
A lapokat tetszőlegesen töltjük, ki mit szeret és mi van otthon a hűtőben.
A csirkemájat darabokat 4 tortillába osztottam el. Ezután tettem rá a zöldségeket és egymásra hajtottam a két oldalát.
Érdemes a tortillát dupla adagban elkészíteni, mert lehet lefagyasztani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »