Tortilla csirkemájjal és zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tortillához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1,5 dl langyos víz
- 3 ek (olíva)olaj
- 6 g sütőpor
A töltelékhez:
- 1/2 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 tk házi darált paprikakrém
- 1 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
- 2 ek zsír
A feltéthez:
- 2 piros paprika
- 2 zöld paprika
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A tortilla hozzávalóit egy tálba tesszük. Összegyúrjuk és fél órát pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát felaprítjuk és a zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórjuk és fedő alatt pár percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.
Amikor majdnem kész, akkor tesszük rá a paprikakrémet. Só nem kellett rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
A zöldségeket felaprítjuk.
A pihentetett tésztát 6 részre osztjuk. Mind a 6 darabot egyenként kör alakúra nyújtjuk.
Egy teflon serpenyőt felforrósítunk (zsiradék nem kell alá!) és egyenként a tésztalapokat megsütjük. Két perc alatt az egyik felét (szépen felhólyagosodik), majd átfordítjuk és további 1-2 perc alatt készre sütjük a másik oldalát is.
A lapokat tetszőlegesen töltjük, ki mit szeret és mi van otthon a hűtőben.
A csirkemájat darabokat 4 tortillába osztottam el. Ezután tettem rá a zöldségeket és egymásra hajtottam a két oldalát.
Érdemes a tortillát dupla adagban elkészíteni, mert lehet lefagyasztani.