Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött tócsi recept

Töltött tócsi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tócsihoz:

    • 8 db közepes burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • bors

    Raguhoz:

    • 30 dkg sertés, vagy vegyes darált hús
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 dl tejföl
    • bors
    • pirospaprika
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A tócsihoz a burgonyát, a hagymát, és fokhagymát lereszelem sajtreszelővel. Hozzáadom a tejfölt, tojást, sóval, borssal ízesítem. Annyi lisztet adok hozzá, amennyit a massza felvesz. Ha a lereszelt burgonya levét kicsavarom, akkor kevesebb liszt is elegendő. A massza sűrű, nem folyós, egynemű kell, hogy legyen.
    A masszából kevés olajon, 30 cm átmérőjű teflon, vagy kerámia serpenyőben kb fél-1 cm vastagságú palacsinta formát sütök.
    2013-08-27-15.11.35
    A raguhoz a vöröshagymát felaprítom, majd a csíkokra vágott szalonnával olajon megpirítom. Hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom. Ha a hús már átpuhult, lehúzom a főzőlapról, pirospaprikával ízesítem, majd hozzáadom a tejfölt, és összeforralom. A fokhagymát lereszelem, és a legvégén adom hozzá, hogy ne vesszen el az intenzitása.

    A kész tócsik felére elosztom a ragut, majd reszelt sajttal megszórom, és félbehajtom.

    Darált hús helyett használható kockázott virsli, vagy kolbász is. Ízlés szerint kukoricakonzervvel bolondítható a ragu.

    Egyszerű, és olcsón elkészíthető, nagyon finom.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá