Töltött tócsi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tócsihoz:

  • 8 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • liszt
  • bors

Raguhoz:

  • 30 dkg sertés, vagy vegyes darált hús
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

A tócsihoz a burgonyát, a hagymát, és fokhagymát lereszelem sajtreszelővel. Hozzáadom a tejfölt, tojást, sóval, borssal ízesítem. Annyi lisztet adok hozzá, amennyit a massza felvesz. Ha a lereszelt burgonya levét kicsavarom, akkor kevesebb liszt is elegendő. A massza sűrű, nem folyós, egynemű kell, hogy legyen.
A masszából kevés olajon, 30 cm átmérőjű teflon, vagy kerámia serpenyőben kb fél-1 cm vastagságú palacsinta formát sütök.
2013-08-27-15.11.35
A raguhoz a vöröshagymát felaprítom, majd a csíkokra vágott szalonnával olajon megpirítom. Hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom. Ha a hús már átpuhult, lehúzom a főzőlapról, pirospaprikával ízesítem, majd hozzáadom a tejfölt, és összeforralom. A fokhagymát lereszelem, és a legvégén adom hozzá, hogy ne vesszen el az intenzitása.

A kész tócsik felére elosztom a ragut, majd reszelt sajttal megszórom, és félbehajtom.

Darált hús helyett használható kockázott virsli, vagy kolbász is. Ízlés szerint kukoricakonzervvel bolondítható a ragu.

Egyszerű, és olcsón elkészíthető, nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!