Hozzávalók:
Tócsihoz:
Raguhoz:
Elkészítése:
A tócsihoz a burgonyát, a hagymát, és fokhagymát lereszelem sajtreszelővel. Hozzáadom a tejfölt, tojást, sóval, borssal ízesítem. Annyi lisztet adok hozzá, amennyit a massza felvesz. Ha a lereszelt burgonya levét kicsavarom, akkor kevesebb liszt is elegendő. A massza sűrű, nem folyós, egynemű kell, hogy legyen.
A masszából kevés olajon, 30 cm átmérőjű teflon, vagy kerámia serpenyőben kb fél-1 cm vastagságú palacsinta formát sütök.
A raguhoz a vöröshagymát felaprítom, majd a csíkokra vágott szalonnával olajon megpirítom. Hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom. Ha a hús már átpuhult, lehúzom a főzőlapról, pirospaprikával ízesítem, majd hozzáadom a tejfölt, és összeforralom. A fokhagymát lereszelem, és a legvégén adom hozzá, hogy ne vesszen el az intenzitása.
A kész tócsik felére elosztom a ragut, majd reszelt sajttal megszórom, és félbehajtom.
Darált hús helyett használható kockázott virsli, vagy kolbász is. Ízlés szerint kukoricakonzervvel bolondítható a ragu.
Egyszerű, és olcsón elkészíthető, nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!