Töltött sült kifli recept
Hozzávalók :
- 4 db kifli
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg (gép)sonka
- 6 dkg vaj
- 2 tojás főzve
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 zöld paprika
- 1 piros paprika
- só ízlés szerint
- csipet bors
- csipet pirospaprika
- kevéske reszelt sajt
Elkészítése :
A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével kivájjuk a kiflik belsejét, így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk a következő töltelékkel.
A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le. Körülbelül 2-3 ek reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére.
A sonkát, a tojásokat és a paprikákat apró kockákra daraboljuk.
A kiflibelet és a kiflik végeit apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd ezzel a masszával megtöltjük a kifliket egy kávéskanál segítségével.
A megtöltött kiflik végeit, a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Még melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









