Töltött sült kifli recept
Hozzávalók :
- 4 db kifli
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg (gép)sonka
- 6 dkg vaj
- 2 tojás főzve
- 1 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 zöld paprika
- 1 piros paprika
- só ízlés szerint
- csipet bors
- csipet pirospaprika
- kevéske reszelt sajt
Elkészítése :
A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével kivájjuk a kiflik belsejét, így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk a következő töltelékkel.
A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le. Körülbelül 2-3 ek reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére.
A sonkát, a tojásokat és a paprikákat apró kockákra daraboljuk.
A kiflibelet és a kiflik végeit apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd ezzel a masszával megtöltjük a kifliket egy kávéskanál segítségével.
A megtöltött kiflik végeit, a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Még melegen kínáljuk.