Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött sült kifli recept

Töltött sült kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók :

    • 4 db kifli
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg (gép)sonka
    • 6 dkg vaj
    • 2  tojás főzve
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 zöld paprika
    • 1 piros paprika
    • só ízlés szerint
    • csipet bors
    • csipet pirospaprika
    • kevéske reszelt sajt

    Elkészítése :

    A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével kivájjuk a kiflik belsejét, így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk a következő töltelékkel.

    A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le. Körülbelül 2-3 ek reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére.

    A sonkát, a tojásokat és a paprikákat apró kockákra daraboljuk.

    A kiflibelet és a kiflik végeit apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd ezzel a masszával megtöltjük a kifliket egy kávéskanál segítségével.

    A megtöltött kiflik végeit, a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

    Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Még melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá