Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve feta salátával recept
Hozzávalók:
- 2 egész csont nélküli csirkemell filé
- 1 kisebb tasak aszalt sárgabarack
- 2 zacskó mini mozzarella
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1csokor petrezselyem
- ízlés szerint oregánó és tárkony
Salátához:
- Kis doboz feta sajt
- 2-3 paradicsom
- 1 zacskó vegyes saláta
- oliva olaj
Elkészítése:
A csirkemell filéket vágjuk ketté, így lesz 4 darab mellünk.
Fektessük őket deszkára és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb 2 cm-ert és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép nagy szeletet amit megtudunk tölteni.
Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk borsozzuk.
Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikom levelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel szorosan és fogpiszkálóval rögzítsük egy két helyen.
Ugyanígy járjunk el a másik 3 mellel is.
A vajat olvasszuk fel és vágjuk bele apróra a fűszereket, a maradék bazsalikomot, a petrezselymet, az oregánót és a tárkonyt.
Helyezzük a hústekercseket jénai tálba és öntsük le őket a fűszeres vajjal.
Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
A salátához a paradicsomokból és a fetából szeleteket vágunk.
A tálaláshoz vágjuk szeletekre a húst, mellé tegyünk egy szelet paradicsomot, arra egy kupac salátát, majd a fetát és így tovább ameddig szeretnénk.
De természetesen tálalhatjuk kedvünk szerint.
Tipp:
Rögtönzött, egyszerű vasárnapi ebédnek indult, de egy igazi remekmű lett belőle ami nem csak csodás de isteni finom is. :)