Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve feta salátával recept
Hozzávalók:
- 2 egész csont nélküli csirkemell filé
- 1 kisebb tasak aszalt sárgabarack
- 2 zacskó mini mozzarella
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1csokor petrezselyem
- ízlés szerint oregánó és tárkony
Salátához:
- Kis doboz feta sajt
- 2-3 paradicsom
- 1 zacskó vegyes saláta
- oliva olaj
Elkészítése:
A csirkemell filéket vágjuk ketté, így lesz 4 darab mellünk.
Fektessük őket deszkára és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb 2 cm-ert és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép nagy szeletet amit megtudunk tölteni.
Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk borsozzuk.
Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikom levelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel szorosan és fogpiszkálóval rögzítsük egy két helyen.
Ugyanígy járjunk el a másik 3 mellel is.
A vajat olvasszuk fel és vágjuk bele apróra a fűszereket, a maradék bazsalikomot, a petrezselymet, az oregánót és a tárkonyt.
Helyezzük a hústekercseket jénai tálba és öntsük le őket a fűszeres vajjal.
Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
A salátához a paradicsomokból és a fetából szeleteket vágunk.
A tálaláshoz vágjuk szeletekre a húst, mellé tegyünk egy szelet paradicsomot, arra egy kupac salátát, majd a fetát és így tovább ameddig szeretnénk.
De természetesen tálalhatjuk kedvünk szerint.
Tipp:
Rögtönzött, egyszerű vasárnapi ebédnek indult, de egy igazi remekmű lett belőle ami nem csak csodás de isteni finom is. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









