Tojáspörkölt recept

Hozzávalók:
- 10-12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. (9-12 perc alatt)
Miután megfőttek, hűtsük le őket hideg víz alatt, hogy könnyebben meghámozhatóak legyenek, majd tojásszelővel vágjuk őket össze.
Egy mélyebb serpenyőben vagy kisebb fazékban közepes lángon hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk üvegesre.
Ha a hagyma kész, jöhet a pirospaprika. Egy gyors keverés után felengedjük egy kevés vízzel.
Ezután keverjük hozzá az összevágott tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Főt tésztával és kenyérrel tálaljuk.
Tipp:
Ha van otthon, rakhatunk bele a hagyma mellé lecsó alapot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »