Tojáspörkölt recept

Hozzávalók:
- 10-12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. (9-12 perc alatt)
Miután megfőttek, hűtsük le őket hideg víz alatt, hogy könnyebben meghámozhatóak legyenek, majd tojásszelővel vágjuk őket össze.
Egy mélyebb serpenyőben vagy kisebb fazékban közepes lángon hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk üvegesre.
Ha a hagyma kész, jöhet a pirospaprika. Egy gyors keverés után felengedjük egy kevés vízzel.
Ezután keverjük hozzá az összevágott tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Főt tésztával és kenyérrel tálaljuk.
Tipp:
Ha van otthon, rakhatunk bele a hagyma mellé lecsó alapot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »