Tojáspörkölt recept
Hozzávalók:
- 10-12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. (9-12 perc alatt)
Miután megfőttek, hűtsük le őket hideg víz alatt, hogy könnyebben meghámozhatóak legyenek, majd tojásszelővel vágjuk őket össze.
Egy mélyebb serpenyőben vagy kisebb fazékban közepes lángon hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk üvegesre.
Ha a hagyma kész, jöhet a pirospaprika. Egy gyors keverés után felengedjük egy kevés vízzel.
Ezután keverjük hozzá az összevágott tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Főt tésztával és kenyérrel tálaljuk.
Tipp:
Ha van otthon, rakhatunk bele a hagyma mellé lecsó alapot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









