Tojáspörkölt recept

Hozzávalók:
- 10-12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. (9-12 perc alatt)
Miután megfőttek, hűtsük le őket hideg víz alatt, hogy könnyebben meghámozhatóak legyenek, majd tojásszelővel vágjuk őket össze.
Egy mélyebb serpenyőben vagy kisebb fazékban közepes lángon hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk üvegesre.
Ha a hagyma kész, jöhet a pirospaprika. Egy gyors keverés után felengedjük egy kevés vízzel.
Ezután keverjük hozzá az összevágott tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Főt tésztával és kenyérrel tálaljuk.
Tipp:
Ha van otthon, rakhatunk bele a hagyma mellé lecsó alapot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »