Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős lepcsányka recept

Tepertős lepcsányka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg burgonya
    • 2 púpos evőkanál liszt
    • só ízlés szerint
    • őrölt fekete bors ízlés szerint
    • 10 dkg tepertő (apró szemű)
    • 5 dl napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A meghámozott, megmosott burgonyát egy tálba lereszelem sajtreszelőn. Hozzáadom a lisztet és a fűszereket, majd belekeverem a tepertőt.

    Ha a reszelt burgonya még engedne vizet tehetünk hozzá még egy kevés lisztet.

    Egy serpenyőben megforrósítom az olajat. Ebbe teszek egy jó púpos evőkanállal a masszából. Az evőkanállal ellapítom azonnal, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.

    Szalvétára szedve leitatom a felesleges olajat. Tejföllel és reszelt sajttal kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá