Tepertős lepcsányka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg burgonya
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 10 dkg tepertő (apró szemű)
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A meghámozott, megmosott burgonyát egy tálba lereszelem sajtreszelőn. Hozzáadom a lisztet és a fűszereket, majd belekeverem a tepertőt.

Ha a reszelt burgonya még engedne vizet tehetünk hozzá még egy kevés lisztet.

Egy serpenyőben megforrósítom az olajat. Ebbe teszek egy jó púpos evőkanállal a masszából. Az evőkanállal ellapítom azonnal, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.

Szalvétára szedve leitatom a felesleges olajat. Tejföllel és reszelt sajttal kínálom.