Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Téli tésztasaláta recept

Téli tésztasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál mustár
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 vörösbab konzerv (545 g)
    • 37,5 dkg natúr joghurt
    • 20 dkg sajt
    • 20 dkg füstölt főtt tarja
    • 1 evőkanál ecetes reszelt torma
    • 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor snidling
    • 40 dkg szélesmetélt tészta
    • 1 mokkáskanál só

    Elkészítése:

    A lilahagymát, a paprikát és a tarját vékony szeletekre vágjuk, 4-4 szeletet félreteszünk a díszítéshez, majd a maradékot felkockázzuk.

    A fokhagymát apróra vágjuk. A joghurtban elkeverjük a lisztet. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A snidlinget ollóval összevágjuk.

    2 evőanál olajon megforgatjuk a hagymát, a paprikát és a tarját, majd hozzáadjuk a babot, a joghurtot, a mustárt, a fokhagymát és a tormát, ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.

    Egy másik edényben kifőzzük a tésztát forró vízben a maradék étolajjal és egy csipet sóval.

    A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt. Szórunk rá a sajtból, a snidlingből, majd teszünk rá paprikát és tarját is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá