Téli tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 vörösbab konzerv (545 g)
  • 37,5 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg füstölt főtt tarja
  • 1 evőkanál ecetes reszelt torma
  • 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 40 dkg szélesmetélt tészta
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítése:

A lilahagymát, a paprikát és a tarját vékony szeletekre vágjuk, 4-4 szeletet félreteszünk a díszítéshez, majd a maradékot felkockázzuk.

A fokhagymát apróra vágjuk. A joghurtban elkeverjük a lisztet. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A snidlinget ollóval összevágjuk.

2 evőanál olajon megforgatjuk a hagymát, a paprikát és a tarját, majd hozzáadjuk a babot, a joghurtot, a mustárt, a fokhagymát és a tormát, ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.

Egy másik edényben kifőzzük a tésztát forró vízben a maradék étolajjal és egy csipet sóval.

A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt. Szórunk rá a sajtból, a snidlingből, majd teszünk rá paprikát és tarját is.