Szalonnás, tojásos krumpli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg héjában főtt krumpli
- só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós!)
- bors
Elkészítése:
A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra.
A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük.
A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap.
Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük.
Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.