Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás, tojásos krumpli recept

Szalonnás, tojásos krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg héjában főtt krumpli
    • só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós!)
    • bors

    Elkészítése:

    A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra.

    A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük.

    A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap.

    Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük.

    Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá