Szalonnás, tojásos krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 tojás
  • 30 dkg héjában főtt krumpli
  • só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós!)
  • bors

Elkészítése:

A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra.

A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük.

A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap.

Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük.

Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.