Sült virsli kaszinótojással recept

Hozzávalók:
- 8 db virsli
- 20 dkg leveles tészta
- 8 hurkapálcika
A sütéshez:
- 3,5 dl étolaj
A kaszinótojáshoz:
- 5 keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g majonéz
- 1 evőkanál mustár
- őrölt bors
- kicsi citromlé
- fél mokkáskanál só
- pár csipetnyi reszelt szerecsendió
- 7 dkg vaj
A FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok kenéséhez:
- a tartármártásból 3 evőkanállal
- 1 dl víz
- 1 ek zselatin
Elkészítése:
A virsliket keresztben kettévágjuk. A hurkapálcikákat is ketté törjük.
A hurkapálcát a virsli közepén átszúrjuk és a virslit fél centinként átvágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és a virsli szeletek mellett befűzzük.
Az étolajat felforrósítjuk és a virslik mindkét oldalát megsütjük.
A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.
A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a tálcára, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel és mellétesszük a kisütött virsliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »