Sült virsli kaszinótojással recept
Hozzávalók:
- 8 db virsli
- 20 dkg leveles tészta
- 8 hurkapálcika
A sütéshez:
- 3,5 dl étolaj
A kaszinótojáshoz:
- 5 keményre főzött FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g majonéz
- 1 evőkanál mustár
- őrölt bors
- kicsi citromlé
- fél mokkáskanál só
- pár csipetnyi reszelt szerecsendió
- 7 dkg vaj
A FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok kenéséhez:
- a tartármártásból 3 evőkanállal
- 1 dl víz
- 1 ek zselatin
Elkészítése:
A virsliket keresztben kettévágjuk. A hurkapálcikákat is ketté törjük.
A hurkapálcát a virsli közepén átszúrjuk és a virslit fél centinként átvágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és a virsli szeletek mellett befűzzük.
Az étolajat felforrósítjuk és a virslik mindkét oldalát megsütjük.
A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.
A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a tálcára, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel és mellétesszük a kisütött virsliket.