Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült virsli kaszinótojással recept

Sült virsli kaszinótojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 db virsli
    • 20 dkg leveles tészta
    • 8 hurkapálcika

    A sütéshez:

    • 3,5 dl étolaj

    A kaszinótojáshoz:

    • 5 keményre főzött  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g majonéz
    • 1 evőkanál mustár
    • őrölt bors
    • kicsi citromlé
    • fél mokkáskanál só
    • pár csipetnyi reszelt szerecsendió
    • 7 dkg vaj

    A  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok kenéséhez:

    • a tartármártásból 3 evőkanállal
    • 1 dl víz
    • 1 ek zselatin

    Elkészítése:

    A virsliket keresztben kettévágjuk. A hurkapálcikákat is ketté törjük.

    A hurkapálcát a virsli közepén átszúrjuk és a virslit fél centinként átvágjuk.

    A tésztát kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és a virsli szeletek mellett befűzzük.

    Az étolajat felforrósítjuk és a virslik mindkét oldalát megsütjük.

    A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.

    Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.

    A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a tálcára, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel és mellétesszük a kisütött virsliket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá