Sült virsli kaszinótojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sült virsli kaszinótojással

Hozzávalók:

  • 8 db virsli
  • 20 dkg leveles tészta
  • 8 hurkapálcika

A sütéshez:

  • 3,5 dl étolaj

A kaszinótojáshoz:

  • 5 keményre főzött tojás
  • 250 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • kicsi citromlé
  • fél mokkáskanál só
  • pár csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 7 dkg vaj

A tojások kenéséhez:

  • a tartármártásból 3 evőkanállal
  • 1 dl víz
  • 1 ek zselatin

Elkészítése:

A virsliket keresztben kettévágjuk. A hurkapálcikákat is ketté törjük.

A hurkapálcát a virsli közepén átszúrjuk és a virslit fél centinként átvágjuk.

A tésztát kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és a virsli szeletek mellett befűzzük.

Az étolajat felforrósítjuk és a virslik mindkét oldalát megsütjük.

A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.

Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.

A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a tálcára, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel és mellétesszük a kisütött virsliket.