Sajtos omlett sonkás raguval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Az omletthez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
- 4 tk liszt
- só ízlés szerint
A sütéshez:
- 3-4 ek étolaj
A raguhoz:
- 10 dkg gépsonka
- 15 dkg gépkaraj
- 15 dkg sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 paprika
Elkészítése:
Először a ragut készítjük el: a vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, a többi alapanyagot hozzáadjuk és készre sütjük.
Az omletthez a tojásokat, sóval,tejföllel és a liszttel felverjük.
Egy nagy serpenyőt kiolajozunk, a felvert tojás felét beleöntjük, fedővel lefedjük. Amikor szilárdul a teteje a reszelt sajt felével megszórjuk. Lassú tűznél kisütjük.
A másik felével is így járunk el.
Egy tányérra csúsztatjuk, felére halmozzuk a ragut és a másik felét ráhajtjuk. A másik omlettet is elkészítjük. Melegen fogyasztjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.