Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyon cuccos, sajtos omlett recept

Nagyon cuccos, sajtos omlett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Omlett:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g sajt
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 ek vaj

    Töltelék:

    • 2 ek tejföl
    • 60 g camembert sajt (6 szelet)
    • 40 g csirkemell sonka (4 szelet, füstölt)
    • 100 g feta sajt
    • 100 g juhtúró
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • petrezselyem ízlés szerint
    • fél fej lilahagyma

    Elkészítése:

    A tojásokat villával felverjük, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.

    A vajatt serpenyőben felhevítjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket és mindkét oldalát alacsony lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy forgatás közben az oldalai ne ragadjanak össze.

    Lapostányérra terítjük, majd képzeletbeli vonalat húzunk az omletten és csak az egyik felét rakjuk meg a töltelékkel.

    Az egyik felét megkenjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd sorban ráterítjük a felszeletelt camembert sajtot. A csirkemell sonkákat cső alakúra felcsavarjuk, félbevágjuk, és a camembert sajt tetején egymás mellé helyezzük őket.

    A fél lilahagymát felkarikázunk, a karikákat szétszedjük és szétterítjük a sonkán, majd a krémfehérsajtot és a juhtúrót a tetejükre morzsoljuk.

    Végül a töltésre hajtjuk az omlett másik felét és őrölt szárított petrezselyemmel szórjuk meg. Köretnek friss salátát adunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá