Sajtos omlett sonkás raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Az omletthez:

  • 6 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 4 tk liszt
  • só ízlés szerint

A sütéshez:

  • 3-4 ek étolaj

A raguhoz:

  • 10 dkg gépsonka
  • 15 dkg gépkaraj
  • 15 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 paprika

Elkészítése:

Először a ragut készítjük el: a vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, a többi alapanyagot hozzáadjuk és készre sütjük.

Az omletthez a tojásokat, sóval,tejföllel és a liszttel felverjük.

Egy nagy serpenyőt kiolajozunk, a felvert tojás felét beleöntjük, fedővel lefedjük. Amikor szilárdul a teteje a reszelt sajt felével megszórjuk. Lassú tűznél kisütjük.

A másik felével is így járunk el.

Egy tányérra csúsztatjuk, felére halmozzuk a ragut és a másik felét ráhajtjuk. A másik omlettet is elkészítjük. Melegen fogyasztjuk.