Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós-sajtos csiga recept

Ropogós-sajtos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
    • 1 tk só
    • 12,5 dkg vaj
    • 1 dl tej

    Töltelék:

    • 12,5 dkg puha vaj
    • 1 kk só
    • 10 dkg edami sajt
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 1 tk füstölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, vajjal és a tejjel, majd tésztát gyúrunk belőle és két részre osztjuk.

    Közben a töltelék hozzávalóit is alaposan kikeverjük.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a vajas krémmel.

    A tésztát feltekerjük, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük kb 2 órára.

    A jól lehűtött tésztát kb 3 mm vastagságú korongokra vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá