Ropogós-sajtos csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- 1 tk só
- 12,5 dkg vaj
- 1 dl tej
Töltelék:
- 12,5 dkg puha vaj
- 1 kk só
- 10 dkg edami sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 tk füstölt pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, vajjal és a tejjel, majd tésztát gyúrunk belőle és két részre osztjuk.
Közben a töltelék hozzávalóit is alaposan kikeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a vajas krémmel.
A tésztát feltekerjük, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük kb 2 órára.
A jól lehűtött tésztát kb 3 mm vastagságú korongokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »