Ropogós-sajtos csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- 1 tk só
- 12,5 dkg vaj
- 1 dl tej
Töltelék:
- 12,5 dkg puha vaj
- 1 kk só
- 10 dkg edami sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 tk füstölt pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, vajjal és a tejjel, majd tésztát gyúrunk belőle és két részre osztjuk.
Közben a töltelék hozzávalóit is alaposan kikeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a vajas krémmel.
A tésztát feltekerjük, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük kb 2 órára.
A jól lehűtött tésztát kb 3 mm vastagságú korongokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »