Ropogós-sajtos csiga recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- 1 tk só
- 12,5 dkg vaj
- 1 dl tej
Töltelék:
- 12,5 dkg puha vaj
- 1 kk só
- 10 dkg edami sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 tk füstölt pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, vajjal és a tejjel, majd tésztát gyúrunk belőle és két részre osztjuk.
Közben a töltelék hozzávalóit is alaposan kikeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a vajas krémmel.
A tésztát feltekerjük, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük kb 2 órára.
A jól lehűtött tésztát kb 3 mm vastagságú korongokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.