Ropogós-sajtos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- 1 tk só
- 12,5 dkg vaj
- 1 dl tej
Töltelék:
- 12,5 dkg puha vaj
- 1 kk só
- 10 dkg edami sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 tk füstölt pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, vajjal és a tejjel, majd tésztát gyúrunk belőle és két részre osztjuk.
Közben a töltelék hozzávalóit is alaposan kikeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a vajas krémmel.
A tésztát feltekerjük, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük kb 2 órára.
A jól lehűtött tésztát kb 3 mm vastagságú korongokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









