Ropogós-sajtos csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós-sajtos csiga

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
  • 1 tk só
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 dl tej

Töltelék:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 1 kk só
  • 10 dkg edami sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 tk füstölt pirospaprika

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, vajjal és a tejjel, majd tésztát gyúrunk belőle és két részre osztjuk.

Közben a töltelék hozzávalóit is alaposan kikeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a vajas krémmel.

A tésztát feltekerjük, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük kb 2 órára.

A jól lehűtött tésztát kb 3 mm vastagságú korongokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.