Pikáns paprikás krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg tisztított, cikkekre vágott krumpli
- 1 fej tisztított, felkockázott vöröshagyma
- 5 dkg kockázott, füstölt szalonna
- 5 dkg félkarikára vágott szárazkolbász
- só, bors
- szárított, natúr zöldségkeverék vagy vegeta
- paprika
- paradicsom
- friss petrezselyem és zellerzöld apróra vágva
- 1-1 csipet szárított: lestyán, oregánó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, majoránna
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél maréknyi liszt
Elkészítése:
Egy megfelelő edényben a szalonnát megsütjük, beletesszük a vöröshagymát, amivel tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit, kicsit átforgatjuk, belerakjuk kolbászt és a többi fűszert.
Annyi vízzel engedjük fel, hogy jól elfedje a krumplit és lefedve megfőzzük.
A tojásból, lisztből kevés víz hozzáadásával keményebb nokedli tésztát keverünk és a krumpliba szaggatjuk.
Ha újra felforrt, akkor kész is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »