Pikáns paprikás krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg tisztított, cikkekre vágott krumpli
- 1 fej tisztított, felkockázott vöröshagyma
- 5 dkg kockázott, füstölt szalonna
- 5 dkg félkarikára vágott szárazkolbász
- só, bors
- szárított, natúr zöldségkeverék vagy vegeta
- paprika
- paradicsom
- friss petrezselyem és zellerzöld apróra vágva
- 1-1 csipet szárított: lestyán, oregánó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, majoránna
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél maréknyi liszt
Elkészítése:
Egy megfelelő edényben a szalonnát megsütjük, beletesszük a vöröshagymát, amivel tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit, kicsit átforgatjuk, belerakjuk kolbászt és a többi fűszert.
Annyi vízzel engedjük fel, hogy jól elfedje a krumplit és lefedve megfőzzük.
A tojásból, lisztből kevés víz hozzáadásával keményebb nokedli tésztát keverünk és a krumpliba szaggatjuk.
Ha újra felforrt, akkor kész is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









