Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes tojásfasírt recept

Petrezselymes tojásfasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 zsemle
    • egy nagy csokor petrezselyem aprítva (minél több annál jobb)
    • 5 gerezd fokhagyma (lehet kevesebb is)
    • bors
    • zsemlemorzsa a forgatáshoz
    • étolaj

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk.

    14 tojást felverünk, ízlés szerint sózzuk, majd a hagymán tojásrántottát készítünk belőle.

    A kész rántottát kruplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, petrezselyemzöldet, sót és borsot, a zúzott fokhagymát és összegyúrjuk, mint a fasírtot.

    Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

    Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá