Parmezános, brokkolis csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 gramm csirkemell
- 500 gramm brokkoli
- 120 gramm reszelt parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 500 ml főzőtejszín
- só, bors
Elkészítése:
Melegítsünk vizet a brokkolihoz.
A csirkemellet előkészítjük. Tetszés szerint felvágjuk kisebb kockákra vagy csíkokra, majd sózzuk és borsozzuk meg.
Aprítsuk fel a vöröshagymát.
A brokkolit rózsáira szedjük. Ha felforrt a víz, akkor sózzuk meg, majd főzzük roppanósra a brokkolit kb 5 perc alatt, végül szűrjük le.
Vegyünk elő egy serpenyőt és olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellet. Ha kész, félretesszük egy tányérra. Tegyük a zsíradékba a felaprított vöröshagymát, majd sózzuk és megdinszteljük. Ha megpuhult, akkor tegyünk hozzá egy pici vizet és lefedjük még pár percre párolódni.
Hozzáöntjük a tejszít, majd megszórjuk a parmezánnal és hozzáadjuk a csirkemellet is. Ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük , amíg besűrűsödik a sajttól. Végül a brokkolit is beletesszük.
Basmati rizzsel tálaltam.