Parmezános, brokkolis csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 gramm csirkemell
- 500 gramm brokkoli
- 120 gramm reszelt parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 500 ml főzőtejszín
- só, bors
Elkészítése:
Melegítsünk vizet a brokkolihoz.
A csirkemellet előkészítjük. Tetszés szerint felvágjuk kisebb kockákra vagy csíkokra, majd sózzuk és borsozzuk meg.
Aprítsuk fel a vöröshagymát.
A brokkolit rózsáira szedjük. Ha felforrt a víz, akkor sózzuk meg, majd főzzük roppanósra a brokkolit kb 5 perc alatt, végül szűrjük le.
Vegyünk elő egy serpenyőt és olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellet. Ha kész, félretesszük egy tányérra. Tegyük a zsíradékba a felaprított vöröshagymát, majd sózzuk és megdinszteljük. Ha megpuhult, akkor tegyünk hozzá egy pici vizet és lefedjük még pár percre párolódni.
Hozzáöntjük a tejszít, majd megszórjuk a parmezánnal és hozzáadjuk a csirkemellet is. Ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük , amíg besűrűsödik a sajttól. Végül a brokkolit is beletesszük.
Basmati rizzsel tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »