Parmezános, brokkolis csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 gramm csirkemell
  • 500 gramm brokkoli
  • 120 gramm reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • só, bors

Elkészítése:

Melegítsünk vizet a brokkolihoz.

A csirkemellet előkészítjük. Tetszés szerint felvágjuk kisebb kockákra vagy csíkokra, majd sózzuk és borsozzuk meg.

Aprítsuk fel a vöröshagymát.

A brokkolit rózsáira szedjük. Ha felforrt a víz, akkor sózzuk meg, majd főzzük roppanósra a brokkolit kb 5 perc alatt, végül szűrjük le.

Vegyünk elő egy serpenyőt és olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellet. Ha kész, félretesszük egy tányérra. Tegyük a zsíradékba a felaprított vöröshagymát, majd sózzuk és megdinszteljük. Ha megpuhult, akkor tegyünk hozzá egy pici vizet és lefedjük még pár percre párolódni.

Hozzáöntjük a tejszít, majd megszórjuk a parmezánnal és hozzáadjuk a csirkemellet is. Ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük , amíg besűrűsödik a sajttól. Végül a brokkolit is beletesszük.

Basmati rizzsel tálaltam.