Nokedlis paprikás burgonya recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 cs füstölt virsli
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só
- bors
- delikát
- pirospaprika
- olaj
Nokedli:
- 25 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
- pici só
Elkészítése:
Megtisztítom a burgonyát és kockákra vágom. A hagymát apróra vágom és kevés olajban kicsit megpirítom, majd beleteszem a pirospaprikát és fűszerezem.
Felkarikázom a virslit, majd a burgonyával együtt az alaplébe teszem. Ha már puha a burgonya, akkor leveszem a tűzhelyről és elkészítem a nokedlit. A lisztet összekeverem a tojásokkal és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen túl lágy, sem túl kemény. Egy edénybe vizet forralok, majd beleszaggatom a tésztát. Addig főzöm, amíg fel nem jön a víz felszínére. Leszűröm és hozzákeverem a krumplihoz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.