Nokedlis paprikás burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 cs füstölt virsli
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só
- bors
- delikát
- pirospaprika
- olaj
Nokedli:
- 25 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
- pici só
Elkészítése:
Megtisztítom a burgonyát és kockákra vágom. A hagymát apróra vágom és kevés olajban kicsit megpirítom, majd beleteszem a pirospaprikát és fűszerezem.
Felkarikázom a virslit, majd a burgonyával együtt az alaplébe teszem. Ha már puha a burgonya, akkor leveszem a tűzhelyről és elkészítem a nokedlit. A lisztet összekeverem a tojásokkal és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen túl lágy, sem túl kemény. Egy edénybe vizet forralok, majd beleszaggatom a tésztát. Addig főzöm, amíg fel nem jön a víz felszínére. Leszűröm és hozzákeverem a krumplihoz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »