Nokedlis paprikás burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 cs füstölt virsli
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só
- bors
- delikát
- pirospaprika
- olaj
Nokedli:
- 25 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
- pici só
Elkészítése:
Megtisztítom a burgonyát és kockákra vágom. A hagymát apróra vágom és kevés olajban kicsit megpirítom, majd beleteszem a pirospaprikát és fűszerezem.
Felkarikázom a virslit, majd a burgonyával együtt az alaplébe teszem. Ha már puha a burgonya, akkor leveszem a tűzhelyről és elkészítem a nokedlit. A lisztet összekeverem a tojásokkal és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen túl lágy, sem túl kemény. Egy edénybe vizet forralok, majd beleszaggatom a tésztát. Addig főzöm, amíg fel nem jön a víz felszínére. Leszűröm és hozzákeverem a krumplihoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »