Mézes-vajas csirke alfredo recept

Hozzávalók:
Hús:
- 1 kg csirkemell
- 1,5 teáskanál só
- 1,5 teáskanál chilipehely
- 2 teáskanál fokhagyma por
- 2 teáskanál vöröshagymapor
- 2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- kevés olaj
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 szójaszósz
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
Fokhagymás alfredo:
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g aszalt paradicsom (olajban eltett, lecsepegtetve és aprítva)
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1 teáskanál só
- 350 ml tej
- 200 g krémsajt
- 60 g reszelt parmezán
- 275 g linguine (vagy fettuccine tészta, nyersen)
Elkészítése:
A húst kis kockákra vágjuk, majd fűszerezzük a sóval, chilivel, vörös és fokhagymaporral valamint a füstölt paprikával. Adunk hozzá kevés olajat és az egészet alaposan összeforgatjuk. Azonnal is süthetjük, de pácolhatjuk is néhány órán át.
Közepes lángon, kevés olajon addig sütjük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a hús.
Ezután csökkentjük a hőfokot, hozzáadjuk vajat, mézet, petrezselyemzöldet és szójaszószt, majd 1 percig kevergetjük, amíg szépen bevonja a máz a csirkét. Félretesszük addig, amíg elkészítjük a fokhagymás alfredo-t.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük.
Az aprított fokhagymát és az aszalt paradicsomot közepes lángon illatosra pirítjuk 3-4 perc alatt, ezután hozzáadjuk az olasz fűszert és a sót, majd még 1 percig kevergetjük.
Ezután mérsékeljük alatta a hőt, hozzáadjuk a tejet, a krémsajtot és a parmezánt. Kevergetjük még 2-3 percig, amíg enyhén besűrűsödik, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
A kész alfredo-t a csirkehússal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »