Hozzávalók:
Hús:
Fokhagymás alfredo:
Elkészítése:
A húst kis kockákra vágjuk, majd fűszerezzük a sóval, chilivel, vörös és fokhagymaporral valamint a füstölt paprikával. Adunk hozzá kevés olajat és az egészet alaposan összeforgatjuk. Azonnal is süthetjük, de pácolhatjuk is néhány órán át.
Közepes lángon, kevés olajon addig sütjük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a hús.
Ezután csökkentjük a hőfokot, hozzáadjuk vajat, mézet, petrezselyemzöldet és szójaszószt, majd 1 percig kevergetjük, amíg szépen bevonja a máz a csirkét. Félretesszük addig, amíg elkészítjük a fokhagymás alfredo-t.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük.
Az aprított fokhagymát és az aszalt paradicsomot közepes lángon illatosra pirítjuk 3-4 perc alatt, ezután hozzáadjuk az olasz fűszert és a sót, majd még 1 percig kevergetjük.
Ezután mérsékeljük alatta a hőt, hozzáadjuk a tejet, a krémsajtot és a parmezánt. Kevergetjük még 2-3 percig, amíg enyhén besűrűsödik, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
A kész alfredo-t a csirkehússal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.