Medvehagymával töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 nagyobb gombafej
- 15 szál medvehagyma
- 10 dkg juhtúró
- 6 kiskanál tejföl
- kevés vaj
- só, bors, friss kakukkfű
- ízlés szerint zöldspárga
Elkészítése:
A gombafejekből a tönköt kitörjük, majd megtisztítjuk a fejeket és sózzuk, borsozzuk.
A tönköket és a medvehagymát kisebb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon kissé mzgdinsztleljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.
Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a juhtúrót is és összekeverjük.
A gombafejekbe beletöltjük a juktúrós tölteléket és mindegyik tetejére tejfölt simítjunk.
Kivajazott jénaiba tesszük a gombafejeket és újhagymát és spárgát teszünk mellé. Alufóliával lefedjük és 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A medvehagyma helyettesíthető apróra vágott hagymaszárral, amit petrezselyemlevéllel ízesítek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »