Medvehagymával töltött gombafejek recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 6 nagyobb gombafej
- 15 szál medvehagyma
- 10 dkg juhtúró
- 6 kiskanál tejföl
- kevés vaj
- só, bors, friss kakukkfű
- ízlés szerint zöldspárga
Elkészítése:
A gombafejekből a tönköt kitörjük, majd megtisztítjuk a fejeket és sózzuk, borsozzuk.
A tönköket és a medvehagymát kisebb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon kissé mzgdinsztleljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.
Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a juhtúrót is és összekeverjük.
A gombafejekbe beletöltjük a juktúrós tölteléket és mindegyik tetejére tejfölt simítjunk.
Kivajazott jénaiba tesszük a gombafejeket és újhagymát és spárgát teszünk mellé. Alufóliával lefedjük és 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A medvehagyma helyettesíthető apróra vágott hagymaszárral, amit petrezselyemlevéllel ízesítek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.