Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymával töltött gombafejek recept

Medvehagymával töltött gombafejek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 nagyobb gombafej
    • 15 szál medvehagyma
    • 10 dkg juhtúró
    • 6 kiskanál tejföl
    • kevés vaj
    • só, bors, friss kakukkfű
    • ízlés szerint zöldspárga

    Elkészítése:

    A gombafejekből a tönköt kitörjük, majd megtisztítjuk a fejeket és sózzuk, borsozzuk.

    A tönköket és a medvehagymát kisebb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon kissé mzgdinsztleljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.

    Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a juhtúrót is és összekeverjük.

    A gombafejekbe beletöltjük a juktúrós tölteléket és mindegyik tetejére tejfölt simítjunk.

    Kivajazott jénaiba tesszük a gombafejeket és újhagymát és spárgát teszünk mellé. Alufóliával lefedjük és 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A medvehagyma helyettesíthető apróra vágott hagymaszárral, amit petrezselyemlevéllel ízesítek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá