Medvehagymával töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 nagyobb gombafej
- 15 szál medvehagyma
- 10 dkg juhtúró
- 6 kiskanál tejföl
- kevés vaj
- só, bors, friss kakukkfű
- ízlés szerint zöldspárga
Elkészítése:
A gombafejekből a tönköt kitörjük, majd megtisztítjuk a fejeket és sózzuk, borsozzuk.
A tönköket és a medvehagymát kisebb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon kissé mzgdinsztleljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.
Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a juhtúrót is és összekeverjük.
A gombafejekbe beletöltjük a juktúrós tölteléket és mindegyik tetejére tejfölt simítjunk.
Kivajazott jénaiba tesszük a gombafejeket és újhagymát és spárgát teszünk mellé. Alufóliával lefedjük és 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A medvehagyma helyettesíthető apróra vágott hagymaszárral, amit petrezselyemlevéllel ízesítek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »